понедельник, 20 мая 2013 г.

18 травня 2013 року культурним центром Європи став Дніпропетровськ. Або Євроквартал 2013


Де знаходиться центр Європи? Спори про це не вщухають вже багато десятиліть. Топографи, географи, історики не втомлюються пропонувати свої версії, з жаром відстоюючи власну правоту. Але одне ми можемо сказати точно: 18 травня 2013 культурним центром Європи став Дніпропетровськ, який по праву є найбільш європейським містом України.

18 травня в Дніпропетровську у рамках святкування Дня Європи з 11 до 17 годин відразу на декількох майданчиках у парку ім. Т.Г. Шевченка проходили святкові заходи, де кожен мешканець області незалежно від віку знайшов щось цікаве для себе.

Так, об 11:00 на Головній сцені відбулося урочисте відкриття міжнародного етнофестивалю «Петриківський дивоцвіт». У програмі фестивалю пройшли: концерти творчих колективів Дніпропетровщини, конкурси, майстер-класи, виставки.
Як зазначив губернатор Дмитро Колесніков: «Главное мероприятие Дня Европы — фестиваль «Петриковская дивоцвит» – среди прочего призван консолидировать жителей области вокруг собственной национальной самобытности и еще раз заявить: Украине тоже есть, что показать миру».
Також  у парку ім. Т.Г. Шевченко було розгорнуте ціле палаточне містечко – Євроквартал. Саме тут у мешканців та гостей міста з'явилась можливість ВІДКРИТИ СВОЮ ЄВРОПУ — зробити унікальну подорож до різних європейських держав, забувши про візи, кордони та квитки! Усі бажаючі ознайомились з програмами культурного, освітнього обміну, стажування за кордоном, інформацією про екскурсійні подорожі до європейських країн та багато іншого.
До речі, у святкуванні Дня Європи прийняли участь Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, мер міста Іван Куліченко, голова Дніпропетровської облради Євген Удод. Молодь Дніпропетровщини – креативна та активна, і тому поважні гості здійснили захоплюючу подорож молодіжним Європейським кварталом у вигляді… (а як ви думаєте?) …квесту! ) Ви запитаєте, і як же все це – подорож Єврокварталом, квест – відбувалось? Читайте далі!
У Єврокварталі було представлено дванадцять організацій. Це недаремно, бо символізує 12 зірок на прапорі Європейського Союзу.  Всі зірки – найбільш цікаві, популярні та активні представники регіональних організацій, націлених на поширення європейських цінностей серед молоді Дніпропетровщини. Завдяки своєї діяльності вони не просто урізноманітнюють дозвілля молоді Дніпропетровщини, а й надають можливість європейського розвитку та самовдосконалення.
Першою зіркою у подорожі Єврокварталом стала молодіжна організація «KAVA». Вона активно виступає за здоровий спосіб життя та пропонує молоді відчути справжній смак драйву та екстриму!  За 2,5 роки у Дніпропетровську ця організація успішно провела понад 300 різноманітних заходів.
 Далі – клуб енергійних, мислячих по новому, українських студентів «Кемпус». Основна метою є розвиток молоді у таких сферах як: фізична, інтелектуальна, соціальна, духовна.
Наступною у подорожі Єврокварталом була міжнародна молодіжна організація AIESEC. Вона допомагає розвивати професійні навички та особисті якості, отримувати новий досвід, приймаючи участь у міжнародних програмах та у організації проектів.
Альянс Франсез – громадська організація, яка займається просуванням французької мови та культури скрізь кордони. Вона організує багато культурних заходів при підтримці Посольства Франції та Французського інституту в Україні.
Далі – Дніпропетровська обласна громадська організація Центр Польської культури ім. Кароля Войтили. Центр був заснований у 2007 році та за цей період об’єднав понад 300 поляків, які проживають у Дніпропетровській області. Основним напрямом праці центру – є дружба польсько-українських та інших народів.
Наступний представник – агенція міжнародного обміну «Simplex». Ця організація розробляє програми культурного обміну та освітнього туризму до Європи, Канади та США. Їх лозунг «Вчись та перемагай!».

Молодіжна організація DAAD. Це спілка німецьких ВНЗ, які активно займаються інформуванням про найкращі німецькі програми у сфері навчання, стажування, конференції.
Школа вивчення іноземних мов – Bell School. Успішна, розвинена школа, з чіткою місією та перспективним майбутнім. Ця організація допомагає молодій людині відчувати себе впевнено у межах іноземного спілкування.
Репетиторський центр «Логос», девіз якого: «Знання – це життя». Він дає можливість вивчити англійську, французьку та німецьку мови, а також організує поїздки до Болгарії, Англії, Італії та Америки.
Чарівна ведуча у
Єврокварталі -
Влада Жукова
Наступною «зіркою» була молодіжна організація AEGEE. Її діяльність спрямована на співпрацю, спілкування та інтеграцію серед молоді  Европи. На сьогоднішній день ця організація має представництва у більш ніж 200 містах Європи та налічує близько 13000 учасників, що робить її найкрупнішою молодіжною організацією Європи.
Єлизавета Воротилова,
Молодіжний центр та ДОМС
Дніпропетровська обласна молодіжна рада – організація, яка стала центром реальної консолідації молодіжного руху області. За досить короткий час вона змогла активізувати роботу молодіжних організацій в одну велику сильну діючу команду.
А завершальною «зіркою» у подорожі Європейським кварталом став Дніпропетровський обласний осередок всеукраїнської молодіжної громадської організації «ЄВРОПЕЙСЬКА МОЛОДЬ УКРАЇНИ». ЇЇ місія – створення самоорганізованого суспільства активних молодих громадян. До сфер діяльності входять: соціальні проекти, здоровий спосіб життя (спорт, здоров'я, туризм), активна життєва позиція. Європейська молодь України обирає принципи свободи, лібералізму й реалістичної проєвропейської політики та керується наступним девізом:  «Liberté, Égalité, Fraternité! » (Свобода, рівність, братерство).
Поважні гості долучились до акції «Я поділяю ЄВРОПЕЙСЬКІ цінності». На полотні вони залишили на згадку надпис на паперовій долоні – власне розуміння вислову «Європейська цінність – це…».
«Это мероприятие не только в очередной раз демонстрирует, что наш регион открыт к сотрудничеству с другими странами, но оно также приближает Европу к каждому жителю области», – зазначив Дмитро Колєсніков. Дійсно, велика програма святкування Дня Європи в Дніпропетровську дозволило кожному учаснику відчути себе справжнім європейцем.


За матерілами ДОМС, gorod.dp.ua та Урядового порталу
Фото: Воротилова Єлизавета

Голова Секретаріату ДОО ВМГО 
«Європейська молодь України»

P.S. Фото звіти тут  та тут.

0 коммент.:

Отправить комментарий

 

Copyright © Bella Magic 2014

Автор ідеї, створення, дизайн та модерація блогу та групи ВКонтакте – Bella Magic

Sample Text

Sample Text